lørdag 28. mars 2015

1 uke i Bordeaux



Hallo, alle sammen!

Da var den første uken i Bordeaux over, og vi har kost oss masse sammen og det har også vært utrolig gøy å være sammen med lærerne våre. Vi gleder oss til to herlige uker til.

Igår hadde vi "avslutningsmiddag" sammen med lærerne på en veldig kul og moderne restaurant med fantastisk stemning. Marie, som er kontaktpersonen vår her nede, som viser oss rundt, snakker med prakisplassene våre, snakker fransk for oss og tar vare på oss når lærerne reiser, ble dessverre syk og kunne ikke komme på middagen, så derfor inviterte vi elever hun med oss ut på middag en dag i neste uke.Vi gleder oss masse til å treffe hun igjen, hun er veldig hyggelig og det er deilig å snakke med en fransk person, som faktisk forstår oss. Det er en stor trygghet for oss å ha hun her, nå som lærerne ikke er her. Hun er veldig grei og imøtekommende.


 
Idag måtte vi stå opp kjempe tidelig, eller egentlig ikke så tidelig, men det føltes sånn siden vi la oss litt seint igår. Vi elever, uten lærerne (!!!) tok bussen klokken 0920, til Lycèe Saint Michel, som er den vidergående skolen vi samarbeider med. Idag var det åpen dag på skolen og ungdomsskoleelever kom for å besøke skolen. Vi satt sammen med de nye franske vennene våre fra en linje som ligner litt på Barne- og ungdomsarbeiderfaget og gjorde ferdig uroen. Vi begynte å lage en uro sammen på mandag og idag gjorde vi den ferdig. Uroen har bilder og ting som er typisk fransk og norsk og vi syns det var veldig kjekt å jobbe sammen med de franske elevene, selv om det var noen utfordringer med språket. Vi ble veldig overrasket over at nesten ingen av de jevnaldrene elevene kunne snakke engelsk.
Etter besøket på St. Michel reiste vi hjem og begynte å pakke og gjøre oss klare til å bytte leilighet. Selv om vi bare har bodd her i en uke har vi tatt oss godt til rette og det har blitt mye rot, men nå er alt kommet på plass og ryddig!
Idag reiste Hege og Elin hjem, det var utrolig trist og vi kommer til å savne de masse! Vi har hatt det veldig kjekt ilag med mye humor og glede (som er en viktig del av den sosiale kompetansen!).Vi kommer til å savne å ha to voksne som passer på oss hele tiden og tar vare på oss, men det blir spennende å se hvordan vi klarer oss på egenhånd og vi er veldig positivt innstilt på det!

I ettermiddag har vi bare slappet av og kommet på plass i de nye leilighetene. Nå skal vi snart ut å spise alle sammen, det er veldig koselig å gå ut å spise sammen og da slipper vi å lage mat og rydde opp etter oss (noe ikke alle er så god til). 
Nå skal alle fikse seg ferdig, så løper vi å sjekker ut Bordeaux city by night, hehe.


Slenger med litt bilde fra uken: 









Shopping i pysjen.










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar