mandag 30. mars 2015

Uke 1 på Ecole Saint Albert le Grand

Heisann!


No har første uken i praksis gått og eg koser meg masse på praksisplassen min, jeg er på samme sted som Mari noe jeg er veldig fornøyd med. Eg er i en klasse med 4 og 5 åringer. Praksis her nede har gått over all forventning og eg koser meg hver eneste dag. Ungene og de våksne eg jobber saman med er veldig grei og eg blei tatt godt imot av alle sammen. Eg er så heldig at eg har fått en lærer som kan snakke engelsk så det er ikke vanskelig å kommunisere med hun i det hele tatt. 


  Målet - Foreslå tiltak som fremmer hygiene, forebygger sykdommer og hindrer smitte 

No har eg vært i praksis i 2 dager. Disse to dagene har eg allerede lagt merke til at hygienerutinene er veldig anderledes fra hvordan vi gjøre det hjemme i Norge. De har doer ute og vasker der det kun går ann å få ut kaldt vann. Når barna sitter inne i klasserommet kan de bare spørre læreren om å gå på do, akkurat som de gjør i Norge.

 Men det er ingen som sjekker om de har vasket hendene og det er heller ingen dopapir på doene. Eg har heller ikkje sett noe såpe, verken flaske eller såpestykke. De bruker heller ikke antibac når de har vært på do eller når de skal spise lunsj. På doene de har inne har de såpe på doen, men der har de håndkle til å tørke seg i. 

Noe de kunne gjort for å forbeygge sykdom og hindre smitte er å bruke engangshåndkler eller papir til å tørke seg i både på toalettene inne og ute. Ta på seg antibac før de spiser og de burde også ha en voksen som passet på at ungene vasker seg etter de har vært på do. Før alle skal legge seg må alle ungene gå på do og då passer de bare på at de går på do, ikke at de vasker hendene sine. Bryte smittekjeden og hindre smitte. 





Noe eg har sett som er positvit er at lærene vasker av bordene og koster gulvet hver dag. Og etter en til to ukers tid tar alle med seg lakene, puten og teppet(dynen) sin med hjem til vask. Alle barna som er i min klasse har en malefrakk på seg gjennom hele dagen slik at de slipper å få maling og annet gris på klærene sine. Disse frakkene tar de også med seg hjem når de skal vaske sengetøyet.

 

De har også tørkepapapir og mange søppelspann som læreren er vedlig opptatt av at elvene skal bruke slik at det ikkje skal være boss rundt i klasserommet. Læreren er også veldig flink til å rydde klasserommet slik at det skal se bra ut. 


Noe annet eg også har lagt merke til er at læreren i min klasse er veldig flink til å gi beskjed om at elevene må hoste i armkroken og visst de ikkje gjør det sier alltid læreren ifra.  




- Camilla Kalsås






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar