lørdag 11. april 2015

Le maison de Solveig, Vegard et Kinga

Bonsuar!

Nå har vi vært i Frankrike i 3 uker, og tiden har gått så altfor fort. Vi har hatt det så utrolig gøy og virkelig kost oss her. Solveig, Vegard og meg har bodd i en leilighet og det har gått kjempefint. Vi har tullet mye, danset og hørt på musikk men også ligget i sengen og slappet av etter lange dager i praksis. Vi har blitt veldig godt kjent med hverandre og alle er enig i at det hele tiden har vært en god og komfortabel stemning i vår leilighet.

Den første uken i Frankrike var utrolig kjekk. Lærerne våre viste oss rundt i Bordeaux og forklarte ting som var nyttig for oss å vite. Vi hadde det kjempegøy med Hege og Elin. De tullet mye og det var umulig å være i dårlig humør rundt dem. De gjorde slik at vi glemte litt at vi var i en helt ukjent by og alt var nytt for oss. De gjorde oss kjent i byen og gjorde oss mer sikker på oss selv. De tok vare på oss og de svarte på alt vi var usikker på i forhold til byen, menneskene og praksis. Denne uken kunne faktisk ikke vært bedre!





Torsdagen var første dag i praksis, og vi var litt spent. Vi både gruet og gledet oss på samme tid. Det var litt skummelt å begynne i praksis på en helt ukjent plass, men vi var veldig glad for at vi 3 fikk være på samme skole. Jeg visste at hvis det var noe jeg var litt usikker på, kunne jeg bare gå noen meter og spørre Solveig eller Vegard. Vi var i 3 forskjellige klasser, men vi hadde alle friminuttene sammen. Vi kom ganske fort inn i rutinene og da vi gikk ut skoleporten etter første dag i praksis, var alle enig i at det var en fin dag og vi gledet oss til å komme tilbake.

Den første lørdagen reiste lærerne hjem. Vi var egentlig litt "lost" i begynnelsen, etter at de reiste. Det var ingen som passet på at vi møtte opp til riktig tid, at vi hadde med oss det vi trengte og ingen som kunne svare på de 1000 spørsmålene vi hadde hele tiden. Heldigvis var Elin og Hege tilgjengelig på mobilen hele tiden, så det var ikke vanskelig å få tak i de hvis det var noe. Det gikk veldig fint å være i Bordeaux alene, og vi ble mer og mer kjent i byen for hver dag som gikk.






Praksis
Som sagt, var Solveig,Vegard og meg på samme skole og vi har nesten kun positive erfaringer. Vi ble tatt kjempegodt i mot og alle lærerne har vært hyggelig mot oss helt fra starten. De har vist oss ting, forklart hva ungene har jobbet med, svart på spørsmål og gitt oss oppgaver. Det var ikke alle lærere som kunne snakke engelsk, men med mye kroppspråk og litt blanding av norske, engelske og franske ord klarte vi å kommunisere med de på en grei måte.
Det var litt vanskeligere med barna. Da de kom og fortalte oss ting, spurte om ting eller lignende - var det vanskelig å stå der og bare kunne svare med "Jeg snakker ikke fransk". Vi hadde veldig lyst å forstå barna og å kunne snakke med de, men siden vi ikke klarte det måtte vi bare prøve så godt vi kunne. Vi trøstet de hvis de var lei seg, smilte og lo hvis de gjor det og hadde bare øyekontakt med de hvis de fortalte noe.
Selv om vi ikke har snakket så mye med barna så er det noen småting som har gjort at vi likevel føler at vi har blitt godt kjent med de. De kom ofte bort og klemte på oss, tullet med oss, gikk hånd i hånd med oss og satt med oss i friminuttet. På disse 3 ukene har vi blitt glad i ungene også. De møtte oss alltid med et smil og det virket som at de likte at vi var der.
Den siste dagen fikk vi tegninger fra alle barna og alle klemte på oss når vi skulle gå. Noen ble til og med så lei seg at de begynte å grine. Det var ganske trist å gå fra klassen og vite at vi aldri skulle tilbake hit igjen, men vi gikk ut med et smil om munnen. Vi føler vi har gjort oss til nytte og at vi har gjort en god jobb mens vi har vært her. Vi er fornøyd med vår egen innsats og selv om det var litt "godt" å være ferdig i praksis og det blir godt å komme hjem igjen, så kunne vi faktisk tenkt oss å være her litt lenger. Det har vært en fantastisk opplevelse og vi er utrolig glad for å ha fått den muligheten!




Leilighet
Da vi først fikk vite at vi skulle bo i leilighet sammen, så vi ganske positivt på det. Vi kjente hverandre godt, men ikke så godt som nå. Vi visste at vi måtte ta hensyn til hverandre og passe på hverandre. Vi tenkte at det kanskje kom til å bli en utfordring siden vi var 3 stykker som skulle være med hverandre 24/7. Vi har vært sammen hele tiden og det har faktisk gått utrolig fint. Vi har tilpasset oss hverandre og vi har prøvd så godt vi kan å bare lage god stemning hele tiden - og det ser ut som det har funket! Vi har hatt det utrolig gøy i hverandres selskap. Vi har vært med de i den andre leiligheten omtrent hele tiden, enten nede hos oss eller oppe hos dem. Vi har vært i leiligheten oppe nesten hver dag for å snakke og slappe av. Vi har gått sammen på shopping, vært sammen på sykkeltur og vi var sammen på turen til Arcachon.




Alt i alt..
 - har denne turen vært helt fantastisk. Vi er utrolig takknemlig for disse tre ukene i denne fine byen. Vi har sett mye spennende, opplevd ny kultur og fått erfaringer vi kommer til å ta med videre i livet. Vi skulle ønske vi kunne være her litt lenger, men det blir også litt godt å komme hjem igjen. Vi kommer til å savne Frankrike veldig mye og vi kjenner allerede at vi synes det er ganske trist at denne turen er over. Det har vært en opplevelse for livet som vi ikke vil glemme!




                                                         - Vegard, Solveig og Kinga

Siste uken på Albert Le Grand - Mari

Hei!

I går hadde vi vår siste praksis dag, dette var både trist men også litt deilig, siden alle gleder seg til å komme hjem til Norge og familiene våres. Nå er alle i leilighetene så og si ferdig med pakking, rydding og de siste oppgavene som skal gjøres før vi reiser hjem igjen. Vi har nå hatt tre fantastiske uker her i Bordeaux med både praksis, shopping, sykling og mye annet gøyt! Så nå tenkte jeg å skrive mitt siste blogg innlegg, med det siste læreplanmålet mitt.


  • Foreslå tiltak som fremmer hygiene, forebygger sykdom og hindrer smitte
Hygiene er viktig å ha høy standard på for å holde smitte faren nede, og for å hindre sykdom. Hygienen er noe av det første jeg la merke til i praksis, dette var fordi at det var så mye annerledes enn i Norge. 


Her en en av vaskene til barna.

I Norge så er det veldig strengt på at hender skal vaskes etter alle do besøk, før mat og visst de har vært ute og for eksempel har fått jord på hendene. 
Mens her er de ikke så strenge på det, sånn som jeg har ikke sett at de har sagt at ungene må vaske hendene, eller tørke seg etter do besøk. 

I tillegg til at barna ikke så ofte vasker hendene, så vasker de hendene i kaldt vann. Dette dreper ikke like mange bakterier som varmt vann gjør. Når de tørker hendene etter vask så ser du her på bildet at de tørker seg i en felles håndduk dette er ikke like hygienisk som visst de for eksempel hadde hatt engangs servietter.

Jeg oppfattet ikke det sånn at skolen har så stort fokus på hygiene, men dette kan da og ha noe med at de mener at barna skal kunne klare seg selv når de er gammel nok til å begynne på skolen. Jeg tror og mener at noen enkle tiltak for å opplyse om bedre hygiene hadde hjulpet barna til å være mer obs på håndvask og hygienen, sånn som å henge opp plakater for hvordan du vasker hendene, ha antibac tilgjengelig rundt om på skolen, og kanskje at de hadde snakket litt mer om hygienen.


Her er en del av badet til barna.

Jeg tror også at vist de hadde hatt dopapir inne på toalettet, så hadde det vert bedre for den personlige hygienen til barna. På grunn av at barna lett glemmer å ta med seg papir i fra klasserommet.
Ett av toalettene.

En annen ting som handler om hygiene er klasserommet om det er ryddig, og hygienisk. Dette er noe jeg syntes de er flinke til å opprettholde, Assistenten pleier å koste gulvet visst det er nødvendig når barna går ut i friminutt, Hun pleier også å vaske bordene med et vaskemiddel som ligner litt på antibac, eller grønnsåpe, Dette er en positiv ting som viser at de bryr seg om hvordan det ser ut i klasserommet. Visst barna har malt og det er maling på bordet, så pleier hun å vaske det vekk med vann og en svamp før hun tar på såpen og vasker det vekk med en klut. 

Her ser dere at pultene er reine og fine etter maleprosjekt.

her er det lett for å grise.

Læreren til Camilla spurte om vi kunne forberede en liten presentasjon av Norge så vi printet ut bilder og lagde en plakat. på bildet nedenfor ser du resultatet og at vi presenterer det for barna.




Som takk for at vi har fått vært i praksis på Albert Le grand, så hadde vi med oss noen gaver. En bok med norske natur bilder, og dikt til læreren. Freia melkehjerter til assistenten og en bok med ett norsk troll eventyr til barna.

Her ser du læreren lese troll eventyret til klassen.


Her er klassen min, læreren Marie og assistenten Claire.



Dette har vert en opplevelse jeg sent vil glemme!

Takk for meg!

- Mari.

uke 3 på Ecole saint-gabriel - Therese -

Hallo.

 Nå har hele praksis perioden gått her i Frankrike og jeg er veldig fornøyd med oppholdet mitt og arbeidsplassen min.  I dette innlegget skal jeg snakke litt om pedagogisk aktivitet som er tilpasset alderen til barna jeg har jobbet med.


Jeg har fått oppgaver i timene der jeg har en liten gruppe om gangen med en aktivitet som går på for eksempel å lime,klippe eller plassere figurer på ett ark som er delt opp i de bitene de har til å plassere på  egget de har på arket.



Det er noe jeg syntes har gått bra fordi at de var veldig flinke og om de trengte hjelp av meg så klarte de det. Det var ingen som ikke klarte det når de fikk hjelp.  Det at de opplever mestring igjennom sånne aktiviteter er veldig viktig og å ha det kjekt under oppgavene. Dette er viktig fordi da vil de ha lyst til og prøve om igjen om de ikke klarer det første gang.

Det at jeg ser noen barn få glede av og klare og mestre noe de gjerne ikke har klart før, får meg til og se hvor viktig det er at alle barn blir sett og at de får ros når de gjør noe bra.  Dette er en aktivitet som kan være litt vanskelig med tanke på at det er mye mønster og figurer som de ikke er vant til og se.

Aldersgruppen i min klasse er 2-4 år der vi har gjennomført denne type oppgaven. Da kan du kanskje forstå at de som er yngst sliter litt mer med dette enn de eldre, og det er nok fordi at de eldre har utviklet evner til å se hva som er rett og hva som ikke passer.







her er bilde når oppgaven er ferdig løst.


Det var 2 eller 3 av de eldste barn som gjerne fikk en som var litt vanskeligere enn den som blir vist på bilde her. 

Når utviklingsområdene er forskjellig og alder og modning har noe med den pedagogiske aktiviteten å gjøre, og det er forskjellig hva tempo,vanskelighetsgrad og teknikker barna har, kan det fort bli forskjeller i arbeids tempoet til barna.

Jeg har lært masse om barnas arbeidsutvikling her nede og jeg har sett masse kjekt når barna når de har gjennomført aktiviteter og oppgaver med meg i grupper. Det er veldig forskjellig fra aldersgruppene og nivået de ligger på. 



Mvh - Therese Matre.

Aktivitet!


Hei alle sammen!

Idag var min siste dag i praksis over, og jeg har hatt tre helt fantastiske uker. Jeg har fått gode relasjoner til barna og de ansatte på skolen. Det var veldig trist å forlate skolen idag, og jeg skulle ønske jeg kunne komme tilbake.
Jeg fikk tatt pent farvel med alle klassene. På slutten av dagen hadde jeg en liten samling med barna hvor jeg gav dem en bok, som var på fransk men handlet om troll. Jeg gav melkesjokolade hjerter til assistenten, Christine. Læreren Lády fikk en bok av meg. Dette var noe de ble veldig takknemlig for.






I dette innlegget skal jeg fortelle litt om hvilke aktiviteter jeg har fått delta på, og hvordan jeg har vært en del i klassen disse tre ukene.


- Planlegge, gjennomføre, vurdere og dokumentere pedagogiske aktiviteter tilpasset alder, funksjonsnivå, kulturtilhørighet og livssituasjon.
Gjennomføre aktiviteter knyttet til kunst og kultur. 

Hverdagen min i praksis er stort sett det samme hver uke, og jeg har fått vært med på en vanlig rutine i ukene. Vi starter alltid dagen med å tegne, eller pusle slik at barna får en rolig og fin start på dagen. Vi forsetter så dagen med engelsk, og deretter er det lek og frilek. Senere på dagen har vi forskjellige økter i klassen med kontaktlæreren. Slik går dagene mine hver dag, hele uken.

I engelsk undervisningen har jeg ikke hatt så stor rolle, for der er det mer tavleundervisning fra lærerinnen sin side. Da sitter barna og svarer på spørsmål, vi synger og vi prøver å få barna til å være mest mulig aktiv.

Jeg har fått deltatt på litt påskeaktiviteter, hvor vi har vært ganske kreative og laget ting. Jeg har hatt stor rolle i dette, og fått ganske stort ansvar.
Alle barna skulle gi en blomsterpotte med blomst i som de kunne ta med hjem til foreldrene til påske. Da kjøpt vi potter, og disse sku barna dekorere med maling og farger som de syntes var fine til påske. Jeg fikk da være med på å dele ut materialer, og sitte barna i arbeid. Etterpå kom min rolle, hvor jeg sku ta blomstene i pottene med barna.


 







Jeg måtte finne pottene til hvert enkelt barn, og rope bort det barnet. Når barnet kom gav jeg dem et valg mellom rosa blomst eller hvit blomst, dette spurte jeg på engelsk. Når barnet hadde bestemt seg for farge, tok vi med tingene bort til vasken. Her tok jeg planten ut av plastikken, og puttet den oppi potten. Barnet fikk selv holde potten, og vi jobbet sammen for å få planten og jorden fint nedi potten. Dette gjorde jeg med alle barna, de syntes det var
veldig kjekt.





 

 
Jeg kunne se mestringsfølelsen når de klarte å få blomsten nedi potten 
og når de fikk gjøre det selv.  
Denne aktiviteten gjorde vi for at barna skulle få gjøre noe de forbandt med påsken. Skolen vil at barna skal lære om høytidene, og at de skal få stimulert den kulturelle delen gjennom en artig aktivitet. 

Barna får også stimulert de 5 utviklingsområdene i leken.
Barna utvikler finmotorikken når de bruker små bevegelser i hendene til å male, og å putte blomsten ned i blomsterpotten. De utvikler det sosiale når de er nødt til å samarbeide sammen med meg. De utvikler den sosiale kompetansen, dette er noe som er viktig for å bygge viktige relasjoner til andre mennesker og gir oss en lettere hverdag. Det kan hjelpe deg til å ta de rette avgjørelsene, og kanskje være en god venn mot andre mennesker rundt deg. Som for eksempel å gjøre en prososial handling og å gjøre noe fint mot en annen uten å forvente noe tilbake. 

Barna må bruke fantasien når de skal velge farge de skal male med og gjerne hvordan de skal dekorere blomsterpotten.
Dette var en aktivitet som ble veldig vellykket, og barna hadde det veldig kjekt sammen. 
Jeg syntes det er kjekt å se at barna er fornøyd med det produktet de har laget, for dette er noe som styrker selvhevdelsen når barnet kan gå hjem og fortelle og vise foreldrene hvor flinke de har vært.







 
Jeg og Therese skulle ha Bukkene Bruse sammen med barna i praksis, dessverre var det litt misforståelser mellom oss elever så vi fikk ikke gjennomført dette. Dette var noe jeg og Therese syntes var veldig dumt så vi fant ut vi kunne gjøre noen andre aktiviteter sammen med barna.

Vi bestemte oss for å synge en sang som heter ‘’mhm æh sa en liten grønn frosk en dag’’. Her er det med bevegelser hvor vi skal bruke henda og strekke ut tungen. Dette var noe jeg og Therese håpet at barna skulle syntes var kjekt med tanke på at de får tøyse seg litt når de strekker ut tungen å lager grimaser. 

Vi prøvde å synge sakte, også litt raskere når barna hadde fått inn bevegelsene. Til slutt skulle vi synge fire ganger etter hverandre. Vi sku begynne sakte og gå fortere og fortere for hver gang.Barna smilte og koste seg, og de prøvde så godt de kunne å være med på å synge og gjøre bevegelsene. 
Når vi valgte aktivitet tenkte vi mest på at humor og glede skulle bli stimulert. Vi ville at barna skulle smile, le og ha det kjekt. Dette var noe vi klarte, og det var godt å leke litt med barna. Skoledagene er ganske lange på skolen, og vi tenkte at barna hadde godt av litt ny energi og en liten avbrekk.
Barna utvikler motoriske delen av utviklingsområdene ved at de gjør bevegelser, her bruker de finmotorikken. Jeg kunne se at barna syntes det var vanskelig å kombinere det med å lage mhm æh lyder samtidig som de skulle ta tungen ut, vifte med henda og knipe øynene igjen. 
Det som skjedde var at barna gjorde det ikke samtidig, det kom gjerne etter hverandre. Det er i denne alderen barna begynner å lære seg å kombinere bevegelsene.
De utvikler den språklige delen når de synger, når de må høre ord og gjenta dem.

De utvikler den kulturelle delen når de opplever min kultur gjennom sangen. De får synge på norsk, og de får se hvilke aktiviteter vi har i Norge. Jeg har ikke opplevd at barna har gjort slike aktiviteter i Frankrike, så barna syntes dette var veldig kjekt. 




Den siste aktiviteten jeg og Therese valgte å ha sammen med barna i praksis i dag var at vi skulle lese en bok. Dette gjorde vi for de minste barna. Therese valgte en engelsk bok for barna, og Audrey (læreren) kunne oversette. Vi tenkte at dette kunne være en koselig aktivitet for barna, og at de kunne få en opplevelse dersom vi levde oss skikkelig inn i historien.

Boken handlet om et lite egg, som ble til en larve og til slutt ble en sommerfugl. 
Det ble fortalt at det spiste, og at det var så veldig sulten hele tiden.
Barna fikk se hvordan prosessen gikk fra å være et lite egg til å bli en stor nydelig sommerfugl. Jeg leste boken, også oversatte Audrey en og en setning underveis. Jeg viste bilder, og prøvde å lese med innlevelse slik at det skulle bli spennende for barna. 

Når vi leser bok utvikler barna den språklige delen gjennom at de er nødt å bli bedre i sitt språk, og at de tar opp nye ord og innhold som er nyttig for dem. Barna får se for seg et bilde i hodet av hvordan tingene foregår i boken, og de utvikler fantasien. 

Denne boken var en kjekk bok men samtidig fikk barna høre om historien for hvordan egget ble til en sommerfugl. Dette er noe som er fakta, og barna lærer samtidig som de opplever humor og glede. Barna får oppleve noe sammen med de andre barna, og de syntes denne boken var veldig spennende.



 

Jeg har fått vært med på mange kjekke aktiviteter, og jeg syntes det er kjekt at jeg også kan få ta litt styring.

Hygiene og Mine erfaringer - Vegard

Hallais!
Da var vi ferdig med siste dag i utplassering, og snur nesen nordover mot Norge!

I dette innlegget har jeg tenkt å snakke litt om:
  • Målet å foreslå tiltak som fremmer hygiene, forebygger sykdommer og hindrer smitte
  • Mine erfaringer fra praksis
  • Min tur!

Etter mine tre uker i praksis, har jeg lagt merke til at de noen ting helt forskjellig fra hvordan vi gjør det i Norge, mens mye er likt.
Når det gjelder hygiene, virker det ikke som om de er like streng på det her som vi er i Norge.


På toalettene er det ikke varmtvann. De har såpe og papir. Selv om alt står det, og er klart for å tas i bruk, er det ingen voksne som kontrollerer at de vasker seg. Eller, dvs. at det er voksne der, men de fleste er ikke så nøye på hvem som vaske hendene - og hvem som ikke gjør det. Det er heller ingen som passer på at de vasker hendene sine før de går og spiser.
Dette er noe de burde passe på da de ved å får barna til å vaske hendene, kan få brutt smittekjeden.
Smittekjeden er en "sirkel" som viser hva som må være med for at det skal være smitte. Smittekjeden består av smittestoff, en smittekilde, smitteutgang, smittemåte/smittevei, smitteinngang, og en smittemottaker.




 
Alt som skal til for å bryte den, er å ta ut et ledd av den. I dette tilfellet tar vi vekk selve smittestoffet, da bakteriene forsvinner ved at vi vasker oss (selv om det hadde vært best med varmtvann).
Andre ting de kunne passet på med tanke på smittekjeden, er å snyte barna oftere. Barna går rundt med snørr hengene ned mot munnen sin omtrent hele tiden. Ved fjerne dette, vil de fjerne smitteveier, noe som er nødvendig for at ikke smittekjeden skal bli brutt.




Det er ikke sånn at alt bare er forferdelig! Det er endel positivt også, som at assistent vasker alle pultene til barna i hvert eneste friminutt!
I klasserommet har vi et håndkle ved siden av vasken, men det er også tørkepapir om barna heller vil bruke dette. 

Hvis et barn blir syk og har feber, ringer de foreldrene. Skulle det være slik at barna bare hoster eller er litt forkjølet, må de være på skolen. Har det seg slik at foreldrene ikke kan hente dem, så blir de bare på skolen til skoledagen er over. Det er heller ingen regler for hvor lenge de må være hjemme etter de har vært syk, slik vi har i Norge. Der må ofte barna være hjemme i 1-2 dager etter f.eks. oppkast.

Ellers tar jeg med meg gode erfaringer, mye lærdom og 3 kanonfine uker hjem. 
Jeg har fått sjansen til å se hvordan ting kan gjøres, og fått sammenlignet ting med hvordan vi gjør det i Norge. Både barna og de voksne har tatt meg utrolig godt imot, og jeg har lyst å gi hele Ecole Nortre Dame de Sevigne et stort takk!             

 Meg og min lærer, Emilie

 Meg og klassens assistent, Isabell

Meg og verdens beste klasse!

Jeg har også hatt det utrolig kjekt med 6 fantastiske venner her nede i 3 uker! Selv om det skal bli godt å komme hjem til gutta boys, har jeg kost meg utrolig mye med jentene. Vi har vært på kino, syklet, tullet, og bare kost oss. Au revoir! Takk for meg Bordeaux!!



Barna ser VHS filmer på en gammel tv.





fredag 10. april 2015

Aktiviteter med barna

Heihei!

Idag skal jeg skrive litt om hvilke aktiviteter vi har i løpet av en skoledag. Barna er på skolen ganske lenge og det gjør at de ofte kan bli litt ufokusert hvis de skal sitte lenge i ro eller jobbe med noe som de kanskje synes er litt vanskelig. Etter min mening er læreren veldig flink til å dele opp aktivitetene slik at barna får ut energi og klarer å sitte i ro i samling eller når de jobber med noe.

I en av de første timene har vi noen gøye men lærerike aktiviteter. Vi har f.eks hatt bingo med farger. Barna fikk utdelt et stort ark hver med masse farger på. Jeg fikk utdelt mange sirkler med forskjellig farge på og tok opp en og en sirkel og viste den frem. Poenget med aktiviteten var at jeg måtte si fargen på engelsk og de måtte gjenta etter meg. Det var en gøy aktivitet som barna likte og som de lærte av. Jeg var ganske nøye på at alle skulle gjenta fargen på engelsk og si det riktig, og det funket fint. Når vi har hatt den aktiviteten senere, har jeg merket at barna husker igjen noen av fargene og er blitt flinkere til å si de på engelsk. Leken stimulerer den kognitive utviklingen når barna må assosiere et ord de hører, med en farge de ser. De må bruke hjernen til å huske fargene og å huske hva de heter på engelsk.


En aktivitet de har omtrent hver dag på skolen, er løping. Vi samler barna og tar de med på en løpebane som de har på skolen. Den er ganske stor fordi den blir brukt av ungdomsskole elever, og barna får brukt mye energi når de løper rundt der. Før de løper, må de også ta noen øvelser sammen med læreren. Det er øvelser som høye kneløft, de hopper, tar store steg og svinger på armene. Her utvikler barna den grove motorikken når de beveger på armer og bein og løper rundt på løpebanen. De utvikler også den sosiale utviklingen når de er på løpebanen. Noen av barna vil ikke løpe hele runden, så de går sammen og snakker eller leker litt på veien. Av og til er det bare førstemann i hver rad som får løpe bort til læreren og tilbake, og da må de andre vente til det er deres tur til å løpe. De er flink til å vente på tur, samarbeide og heie på hverandre. Derfor utvikler denne aktiviteten også barnas sosiale kompetanse.



En aktivitet Solveig, Vegard og jeg har hatt i lag med barna, er hode, skulder, kne og tå. Da vi fremførte Bukkene Bruse foran barna, måtte de sitte stille i ro og følge med på det vi gjor. For barn i alderen 2-6 år kan dette være litt vanskelig og på bakgrunn av det, hadde vi en fysisk aktivitet med de slik at de fikk bevege litt på seg og få ut litt energi. Vi sang på norsk foran barna - først veldig rolig slik at de fikk med seg bevegelsene, også litt og litt fortere. Alle barna var med på aktiviteten og var med på alle bevegelsene vi gjor. De smilte og lo mens vi gjennomførte leken, og det virket som at de synes det var gøy! Denne leken stimulerer det meste av de 5 forskjellige utviklingsområdene. Barna utvikler grovmotorikken når de gjør bevegelsene til sangen, de utvikler den emosjonelle utviklingen fordi de synes leken er gøy, de ler og smiler og synes det er morsomt når de må gjøre bevegelsene fortere og fortere.



 
                                                                    - Kinga

torsdag 9. april 2015

Arcachon

Hei alle sammen! Vi har tenkt å fortelle dere hva vi gjorde på onsdag! Vi har fri hver onsdag, og denne onsdagen bestemte vi oss for å gjøre noe gøy alle sammen. Vi reiste til Arcachon med læreren til Henriette. Det var hun som bestilte togbilletter og fikset alt for oss. Vi synes det var veldig snilt gjort med tanke på at hun egentlig ikke har ansvaret over oss, og ikke trengte å gjøre det - men likevel ville hun bruke fridagen sin på å ta oss med på en fin tur!

Vi gikk hjemmefra kl 10 og var fremme ved Dune de Playa (sanddynen) ca. rundt kl 12-13. Det er europas største sanddyne og det var stilig å få det med seg mens vi er her i Frankrike.

Vi løp rundt, hoppet i sanden og hadde det kjempegøy. Vi følte oss som 5 åringer på tur, men det var bare dødsgøy!
Vi var der ca 1,5 time før vi gikk tilbake til bussen igjen. Vi gikk litt rundt i byen Arcachon, besøkte stranden og så litt i butikker før vi tok toget hjem igjen. Alle sluknet på toget og var ganske sliten etter en veldig fin og varm dag :)














- Henreitte, Solveig, Vegard, Mari, Therese, Camilla og Kinga.