fredag 19. april 2013

Dagen i dag

 Torsdag: 
På torsdagene starter dagen alltid med at halve klassen går til biblioteket, mens resten holder på med noe annet, så etter en halvtime bytter de. Det er sånn at de er delt opp i fire grupper, blå, lilla, grønn og rød, de bruker disse gruppene hele tiden, blå og lilla er på den ene siden av klasserommet mens den røde og den grønne gruppen er på den andre siden. 
mens rød og grønn gruppe var på biblioteket hadde blå og lille gruppe matte. 
Det var slik at læreren sa et antall også skulle barna ha så mange brikker. 

Etterhvert hadde de noen små staver som skulle forestille tallet ti så nedenfor her så er det tolv, en stav og to brikker. 
Etter begge gruppene var ferdig fikk de ny oppgave, halvparten skulle gjøre denne oppgaven, 
Den gikk ut på at hver unge skulle ha to bananer, de fikk utdelt et mindre ark med mange små bananer på som de måtte lime på, de måtte også skrive hvor mange bananer det skulle bli til sammen i tenkeboblen. 
 Den andre halvparten fikk en annen oppgave, her skulle tegningen være helt lik på begge sidene,
 og etterpå fikk de fargelegge den. 
Neste dag bytter de på det og de som hadde bananer får mønster oppgaven, og de som hadde mønster får oppgaven med bananer.

  
Meg og Nathalie jobber også i kantinen, jeg syns det er bra de lar oss jobbe litt sammen også siden vi kom på samme skole, men det er ikke noe gøy å fortelle om kantinen, alt vi gjør er å servere barna mat, kutte opp enten frukt eller fransk brød og ta på ost. og rydde etter barna etterhvert som de blir ferdig. 

Det som er litt mer interesant å snakke om er det som skjedde etterpå, vi skulle ha framføring om de tre bukkene bruse for min klasse ( Den største av de små) og de mellomste. 
Vi var litt flau i begynnelsen, men det var veldig kjekt, jeg sa til læreren hva stykket handlet om og hun forklarte barna før vi begynte, slik at de visste hva som skjedde siden læreren ville at vi skulle snakke på norsk så barna fikk høre hvordan det hørtes ut. 
Vi levde oss inn og lagde stemmer, både barna og de voksne lo, de syns det var så gøy at de spurte om vi kunne ta det en gang til, så det gjorde vi! 

Etter skuespillet skulle vi ha en presentasjon om Norge for en litt eldre klasse, vi viste hvor landet lå, hvor vi bodde, hvordan flagget vårt var, tradisjoner, at vi hadde en konge..
Det de ble mest fascinert av var bildene av landskapet og dyrene, siden landskapet er så veldig ulikt Frankrike, vi har mange høye fjell, og det er veldig grønt men også snø, og mye mer fargerike hus og bygg. 

Dette var da et bilde jeg måtte ha med for å vise hva vi må gå i så klærene våre ikke skal bli skitten, vi føler oss litt som vaskedamer!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar